Bild på Britt-Marie Bäcke

Vem är Britt-Marie Bäcke

Britt-Marie Bäcke driver Somja´lär AB som är ett företag som arbetar med kurser och provningar inom dryckesområdet. Dessutom är hon upphovskvinnan bakom sällskapsspelet ”Bouquet”, Vinspelet – ett kunskapsspel för vuxna. Britt-Marie har 12 års erfarenhet från hotell och restaurangbranschen med bl a tidigare anställningar som kursgårdschef på IBM´s kursgård, restaurangchef på Restaurang Videgård, källarmästare på Akvarium och marknadschef på Grythyttans Gästgivaregård. Sedan 15 år tillbaka driver hon Somja´lär AB.

Britt-Marie är född och uppvuxen i Sandviken. 1987 flyttade hon till Stockholm för att börja arbeta inom hotell och restaurangbranschen. Mellan år 1994-96 så läste hon till Sommelier (vinkypare) på restaurangakademien i Stockholm, där man studerar vin, sprit, öl och tobak.

2006 startade Britt-Marie ett företag i USA, Wineentertainment LLC. Via det amerikanska bolaget så säljer hon sitt sällskapsspel, Bouquet the wine game, till den amerikanska och australiensiska marknaden.www.wineedutainment.com.