Bild på vinspelet Bouquet

Bouquet – ett kunskapsspel om vin

Är du sugen på att veta mer om vinets underbara värld?

Då har vi svaret: Bouquet – ett roligt sällskapsspel med frågor om vin och sprit som redan blivit en framgång i Sverige och USA. Spelet passar både noviser och kunniga och kan liknas vid en korsning mellan Trivial Pursuit, Monopol samt Fia med knuff.

Bakom spelet står Britt-Marie Bäcke, dipl. Sommelier och utbildad vid Restaurangakademien i Stockholm.

”Utbildningen var tuff och läroböckerna var tråkiga och svårlästa. Det måste finnas ett roligare sätt att lära sig, tänkte jag och började hitta på frågor åt mig själv för att enklare minnas vad jag har lärt mig. Då föddes idén till ett vinspel.

Efter utbildningen utvecklade jag spelet vid sidan om mitt arbete med att hålla kurser i vin samt att ordna vinprovningar. Den första prototypen testade jag på vänner och vinkännare som blev förtjusta.

Till en början visste jag ingenting om spelmarknaden, hur man gör spel eller lanserar dem. Jag fick bl a vända mig till ett företag i Tyskland för att få tag i tärningar. Sedan dess så är det ett 90-tal butiker och några presentreklamsföretag som säljer det i Sverige.

I början av december -99 började spelet att säljas i Finland av Uni Import som sköter försäljning och distributionen där.

Spelet är översatt till engelska och säljs i USA.”