Bild på ett vinglas

Sommelier för en dag

Denna aktivitet ger deltagarna en inblick i sommelierens arbete på ett roligt vis. Deltagarna tävlar gentemot varandra lagvis. Vi börjar med att tillsammans prova ett vitt, rött och ett sött vin. Sedan delas alla deltagarna in i olika lag. De olika tävlingsmomenten är följande:

Ost och vin i kombination

Deltagarna får prova en bit ost och skall därefter tala om vilket av de tre vinerna som de har provat, passar bäst till vinet.

Röda näsan

Deltagarna får dofta på tre spritsorter som är upphällda i svarta glas och skall därefter tala om vilka de olika sorterna är.

Näsvishet

Deltagarna får dofta på fyra snapssorter i 5 minuter. De är upphällda i genomskinliga glas. Därefter ska de dofta och tala om vilka av de tre sorterna som är upphällda i svarta glas och i vilken ordning de står.

Tipspromenad

Det är frågor som är relaterande till dryckesområdet. Flertalet frågor är relaterande till vad provningsledaren gick igenom vid själva provningen.

Vinspelet

Här skall lagen spela sällskapsspelet – Bouquet the wine game, lagvis mot varandra.

Ölprovning

Deltagarna får prova en öl som är upphälld i ett svart glas. Därefter skall de kryssa i en förtryckt sida med olika frågor om ölet.

Doftprovning

Deltagarna skall med hjälp av 24 olika dofter hitta vilka dofter som döljer sig i de tre vinerna som de provade under inledningen.

Tidsåtgång för denna aktivitet är ca 3 timmar.

Pris:
Upp till 20 personer 7.000 kr exkl. moms
Därefter 200 kr/person.

I ovanstående priser tillkommer kostnaden för viner.