Bild på smält choklad

Choklad och dryckesprovning

Någonstans i Centralamerika för runt tusen år sedan plockar en mayaindian en udda formad frukt från stammen på ett träd med mjuk bark djupt inne i regnskogen. Kanske hade frukten sett sina bästa dagar och det normalt så uppfriskande och söta fruktköttet som omger de mandelliknande bönorna hade börjat jäsa en aning, bönorna hade kanske dessutom börjat torka ut.

I sin besvikelse spottar indianen ut bönorna och kastar hela frukten i lägerelden. När bönorna så rostas över elden börjar en behaglig doft sprida sig, den behagliga doft som vi idag associerar med varm choklad, en nybakad kladdkaka eller en nyöppnad ask med chokladpraliner. Kanske var det så här som människans mer än tusenåriga relation till chokladen började?

Vi provar olika sorters choklader, allt från ljus till mörk choklad. Givetvis provar vi olika typer av choklad för att jämföra kvaliteter, olika kakaobönor m.m.

Vi ger er en inblick i chokladens historia, tillverkning samt det viktigaste: hur man äter choklad.

Pris:
Upp till 10 personer 5.500 kr exkl. moms
Därefter 150 kr/person.

I ovanstående priser tillkommer eventuella kostnader för dryck.